De Buicie

Na deze prachtige decemberconcerten zullen voor de leden de repetities beginnen voor onze volgende concertreeks: de lustrumtournee. Onze buitenlandcommissie (de Buicie) is al sinds januari dit jaar bezig om een tournee in het buitenland te organiseren. Afgelopen augustus is de bestemming bekendgemaakt. De buitenlandse concertreeks zal ons naar de regio van het Gardameer in Italië brengen en daarna zullen we doorreizen naar Wenen. Tussen 29 april en 8 mei 2016 zullen wij op verschillende plekken drie concerten geven met ons grootkoor, kamerkoor en orkest. Het kamerkoor zal bovendien tijdens een mis in het Italiaanse dorpje Cittadella de muziek verzorgen. De Buicie en de hele vereniging kijken enorm uit naar deze tournee en we kunnen niet wachten om de bus in te stappen en op reis te gaan. Natuurlijk komen er bij zo’n grote reis grote bedragen kijken. Mocht u een donatie willen doen om onze tournee te ondersteunen, kan dat via onze crowdfundingactie die in maart online zal komen. Via VoordeKunst.nl kunt u ons helpen met een donatie en u krijgt hier als dank een toepasselijk presentje voor terug. Hou ons in de gaten via de website van Collegium Musicum of via de Facebookpagina ”CM Tournee 2016”!

katjaKatja (25, praeses): geboren in het gehucht Dronrijp en heeft zo een flinke dosis Friese nuchterheid meegekregen. Houdt van een uitdaging en is ondanks haar universitaire studie psychologie terechtgekomen bij de gemeente Alphen a/d Rijn, waar ze werkt aan vuilnisproblemen. Als praeses zorgt ze voor structuur en duidelijkheid, ook al print ze soms de agenda in het roze.

 

emmyEmmy (20, abactis): met haar mooie goudblonde lokken is ze de schoonheid zelve: dit in tegenstelling tot haar nieuwe plekje in Leiden, de Klik. Wonende in een CM-huis doet ze heel erg haar best om het grote locatiegeheim goed te bewaren. Met haar studie Engels weet ze zelfs de notulen tot prachtig proza te maken. Met haar schoonheid, die ook in de Engelse mails naar voren komt, zal ze alles van de buitenlandse contacten gedaan krijgen.

 

marielleMarielle (25, quaestor): met een huisje in Disneyland zou haar leven compleet zijn; echter moet ze het voorlopig helaas doen met haar onuitputtelijke kennis van Disneyfilms. Een Snickers om vijf uur is een constante factor in haar leven, net als haar schattigheidsgehalte. Vergaderen bij haar voelt net als koning Arthur en de ridders vanwege haar grote ronde tafel, maar wij denken wel dat Arthur en zijn vrienden niet met zulke lekkere toetjes verwend werden.

 

veerleVeerle (21, commissaris koor): komt zelfs bij -10 °C met de hipste zonnebril aanfietsen. Dit lijkt misschien wat overenthousiast, maar dat woord is niet bekend voor Veerle, die altijd vooraan staat om mensen te enthousiasmeren. In haar vrije tijd is Veerle verslaafd aan TLC en chips met dipsaus, maar gelukkig is er soms ook nog wel een uurtje over voor een blonde bassist. In haar nieuwe optrekje mist ze alleen nog haar Toetanchamon, van wie ze stiekem droomt.

 

lucasLucas (20, commissaris orkest): de jongste van de commissie en dat is te merken aan zijn rimpelloze, schattige gezichtje. Hij tennist bijna fulltime en heeft daardoor geen tijd om de berichten in de Buicie-app te lezen, die hij vaak op een vrouwenpraatgroep vindt lijken. Zijn Eindhovense uitspraken zijn niet altijd te verstaan, maar helpen hem wel zijn schattigheidsgehalte op peil te houden.

 

merelMerel (20, commissaris PR) is misschien de kleinste van de groep, maar met een grootse mening! Ze heeft altijd goede ideeën en blijft op de drukke momenten de rust zelve. Zelfs als ze haar pinpas kwijt is. En haar OV. Maar die liggen vast bij Aldert thuis. Ze is een lieverd, maar zodra ze een midgetgolfstick in handen krijgt moet je maar uit de buurt blijven.. Gelukkig zet ze die kracht om in geweldige promotie-ideeën!

 

oriettaOrietta (31, commissaris acquisitie): om iedereen tevreden te houden is het voor chef special een uitdaging om geschikte recepten te vinden. Telkens slaagt ze erin om de commissie te verrassen met een feestelijk diner. Als haar kat Vlammetje zou weten hoe lekker ze kan koken, zou hij misschien wat minder vals zijn. Ze biedt altijd eerste hulp bij verhuizingen en lekke banden, maar bij spelletjes kan niemand op haar hulp rekenen!