Je hoort bij CM!

Ben je muzikaal en wil je dat delen met anderen? Dan hoor je bij Collegium Musicum! CM is een van de grootste en oudste studenten koor- en orkestverenigingen van Nederland. Onder de inspirerende leiding van onze koordirigent Gilles Michels en orkestdirigent Jeppe Moulijn sluiten we elk semester af met twee concerten op indrukwekkend niveau. Uniek aan CM is dat het koor en orkest allebei op maandagavond repeteren, zodat er een vast moment in de week is waarop heel de vereniging bijeenkomt. Traditioneel wordt de maandagavond afgesloten met een gezellige borrel in de bar van het Scheltema.

Tournees en bijzondere concerten

CM gaat om het jaar op tournee. Afgelopen mei brachten we tien dagen door in Slovenië en Kroatië, waar we drie succesvolle concerten gaven! In 2011 vierden we ons 75-jarig bestaan met een mini-tournee naar Berlijn. Het lustrum werd afgesloten met een uitvoering van het War Requiem van Benjamin Britten in een uitverkochte Hooglandse Kerk.

Naast de twee afsluitende concerten aan het eind van elk semester heeft CM regelmatig bijzondere projecten. Zo spelen we jaarlijks op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden. Ter gelegenheid van het Verdi-jaar stond er in 2013 een extra concert op het programma, waar we het Requiem van Verdi hebben uitgevoerd. In maart 2015 hebben we als extra project Het Duitse Requiem van Brahms uitgevoerd.

CM, een gezellige vereniging

Bij CM voelt iedereen zich direct thuis! Wij zijn een open vereniging waar het makkelijk is om aan te sluiten. Het lidmaatschap van CM kan naar wens worden ingevuld. Deelname aan de vele activiteiten buiten de repetities is niet verplicht. Voor wie zich meer met de vereniging bezig wil houden heeft CM meer dan twintig commissies die altijd nieuwe leden kunnen gebruiken. Kortom, bij CM hoef je je niet te vervelen!