Naast het grootkoor heeft Collegium Musicum ook een kamerkoor. Op dit moment bestaat het uit zo’n 20 leden. Dit zijn de ervaren zangers uit het grootkoor die in het kamerkoor meer uitdaging vinden. De repetities gaan dan ook wat sneller en de muziek is ingewikkelder. Het kamerkoor werkt gedurende het jaar aan veel verschillende stukken. Een deel daarvan wordt uitgevoerd op de concerten in december en juni, maar daarnaast heeft het kamerkoor ook eigen concerten. Zo staan er jaarlijks twee Bachcantates op het programma en is er in juni nog een apart kamerkoorconcert ter afsluiting. Kijk hier voor een overzicht van recente concerten en programma’s.

Net als het grootkoor wordt het kamerkoor gedirigeerd door Gilles Michels.

Voor de organisatie van kamerkoorrepetities en -concerten wordt het bestuur bijgestaan door de kamerkoorvertegenwoordigers.

Repetities

Het kamerkoor repeteert elke maandagavond voorafgaand aan de grootkoorrepetitie, van 18.15 tot 19.45. De repetities zijn in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.33. Kijk op de contactpagina hoe je hier komt. Actuele informatie over de repetities staat in het repetitieschema.