Het symfonieorkest van Collegium Musicum houdt zich elk jaar bezig met tenminste twee grote projecten, één in het najaar en één in het voorjaar. Elk project wordt afgesloten met twee concerten. Het repertoire is gevarieerd, met alle muziekstijlen van barok tot modern. Zo hebben we de afgelopen jaren Beethoven Derde symfonie gespeeld maar ook de Vuurvogel van Stravinsky. Meer projecten vind je hier. Meestal bestaat een project uit een groot werk voor orkest en een stuk waarin we het grootkoor begeleiden.

Het orkest staat onder leiding van de fantastische Engelse dirigent Quentin Clare. Door zijn ambitie en inzet kunnen we elke keer weer een fantastisch concert neerzetten!

Programma

Ook het komende jaar staan ons prachtige programma’s te wachten. In september beginnen we met het repeteren van de Eerste Symfonie van Mahler. Dit prachtige stuk voeren we uit op twee concerten in december.

.In maart staat ons een extra project te wachten. Dan voeren wij Het Duitse Requiem van Brahms uit. Ook hiervoor gaan wij in het eerste semester repeteren.

Repetities

Het orkest repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 22.30. De repetities zijn in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.34. Kijk op de contactpagina hoe je hier komt. Naast de normale repetities is er elk semester een repetitieweekend. Kijk voor actuele informatie op het repetitieschema.