De jonge Engelse dirigent Quentin Clare maakte zijn professionele debuut op 25-jarige leeftijd toen hij het Hallé Orchestra dirigeerde in december 2000 in de Bridgewater Hall te Manchester. Sindsdien heeft hij uitvoeringen gegeven met orkesten in het Verenigd Koninkrijk, zoals het BBC Philharmonic (uitgezonden op BBC 4 en BBC Radio 3), Ensemble Eleven en English Northern Sinfonia, die hem slechts zes maanden na hun eerste samenwerking uitnodigden voor meer uitvoeringen.

Quentin heeft diversen orkesten in Nederland geleid, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Noord-Hollands Philharmonisch Orkest (nu Holland Symfonia), Musica Ducis en het Zeeuws Orkest. In 2002 dirigeerde hij met Opera Minora uitvoeringen van een Engels drieluik van eenakters van Holst en Britten in zowel het Royal Theater als het National Theater. In 2008 werd hij muzikaal directeur van het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest waarmee hij regelmatig optreedt. In Duitsland had hij het genoegen de orkesten van Bochum, Nürnberg, Hagen en Würzburg te dirigeren en vervulde hij een assistent-dirigentschap met het New Berlin Chamber Orchestra. In 2009 leidde hij het Deens Nationaal Symfonieorkest.

Recent werkte Quentin voor het eerst in Frankrijk, bij een productie van Brittens A Midsummer Night’s Dream met de Opera Nationale de Lorraine en dit leidde tot een uitnodiging om een concertserie met het Orchestre Symphonique et Lyrique de Nancy te dirigeren. Bovendien maakte Quentin zijn debuut bij de Opera Nationale du Rhin in Straatsburg, waar hij betrokken was bij de Franse premiere van Robert Carsens geprezen productie van Battistelli’s Richard III.

Quentin studeerde directie in het Verenigd Koninkrijk bij Andrew Mogrelia en in Nederland, waar hij afstudeerde met een Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, na zijn studie te hebben voltooid bij Jac van Steen, Ed Spanjaard en Micha Hamel.