De EL CID-week in Leiden, de openingsweek voor aankomend studenten, is natuurlijk een goede kans om CM weer van haar beste kant te laten zien. Gedurende deze week waren er verschillende mogelijkheden om CM in actie te zien. Naast de gezellige markten op maandag en donderdagmiddag, was er ook een open repetitie die heel goed bezocht is. Vooral de hoornisten kwamen uit alle hoeken en gaten gevlogen om mee te doen. CM gaf ook een concert om te laten zien hoe dat er zo ongeveer uitzag. Het koor zong vier liederen van George Dyson en het orkest voer het achtste deel van Dvorak op. De Herengrachtkerk was al goed gevuld met bombastische trompetten en pauken, maar met alle EL CID’ers barstte die bijna uit zijn voegen.

Er waren ook meerdere activiteiten waar muziek maken zelf niet zo’n hoofdrol speelde, zoals de pubquiz waar naast vragen over de grote drie B’s er ook vragen waren over het Eurovisiesongfestival, welk plein er ontbreekt in Leiden en het studentenleven in Leiden.

CM heeft ook een huisband, Staten Generaal, die voornamelijk jazzplaatjes speelt. Deze band trad in de EL CID wel twee keer op. Als eerst bij de Music Night, een avond waar de huisbands van verschillende verenigingen het tegen elkaar opnemen. Het was een spectaculaire avond waar menig EL CID’er en CM’er zich heeft vermaakt.
Staten Generaal gaf zowel CM als de Blauwe Schuit een vermakelijke avond bij de muzikale bootborrel. Menig lid of dubbellid kon genieten van een deuntje en een drankje.

Voor alle foto’s en filmpjes, kijk op onze facebookpagina EL CID met CM.