L.S.K.O. Collegium Musicum

Je hoort bij CM!

Ben je muzikaal en je vindt muziek maken het leukste dat er is? Of je bent nog niet zo muzikaal, maar je zou dit wel graag willen leren. Mocht je nog geen bladmuziek kunt lezen? Dat kunnen wij je leren!

CM is een van de grootste en oudste studenten koor- en orkestverenigingen van Nederland. Onder de inspirerende leiding van onze koordirigent Gilles Michels en orkestdirigent Jeppe Moulijn sluiten we elk semester af met twee concerten op indrukwekkend niveau. Uniek aan CM is dat het koor en orkest allebei op maandagavond repeteren, zodat er een vast moment in de week is waarop heel de vereniging bijeenkomt. Traditioneel wordt de maandagavond afgesloten met een gezellige borrel.

Tournees en bijzondere concerten

CM gaat om het jaar op tournee. In 2016 vierden we ons 80-jarig bestaan met een tournee naar Italië en Wenen, daar hebben we in totaal drie geweldige concerten neergezet, met stukken van onder andere Puccini en Hummel.

Dit jaar waren we in Frankrijk en Spanje. De tournee was van 26 april tot en met 6 mei. De volgende tournee zal in 2020 zijn.

In maart hebben we om het jaar een project. Dan kunnen projectenleden zich ook alleen voor dit concert inschrijven. Afgelopen jaren zijn onder andere Brahms en Elgar groots opgevoerd. Brahms werd in 2015 opgevoerd in samenwerking met het koor van Krashna Musika, onze zusjesvereniging uit Delft. In 2017 was er het Elgar-project in samenwerking met het VU-koor uit Amsterdam.

CM, een gezellige vereniging

Bij CM voelt iedereen zich direct thuis! Wij zijn een open vereniging waar het makkelijk is om aan te sluiten. Het lidmaatschap van CM kan naar wens worden ingevuld. Deelname aan de vele activiteiten buiten de repetities is niet verplicht. Voor wie zich meer met de vereniging bezig wil houden heeft CM meer dan twintig commissies die altijd nieuwe leden kunnen gebruiken. Kortom, bij CM hoef je je niet te vervelen!

LAU_6670
0