Onze vereniging

Je hoort bij CM!

Ben je muzikaal en je vindt muziek maken het leukste dat er is? Of je bent nog niet zo muzikaal, maar je zou dit wel graag willen leren. Mocht je nog geen bladmuziek kunt lezen? Dat kunnen wij je leren!

CM is een van de grootste en oudste studenten koor- en orkestverenigingen van Nederland. Onder de inspirerende leiding van onze koordirigent Gerrit Maas en orkestdirigent Jeppe Moulijn sluiten we elk semester af met twee concerten op indrukwekkend niveau. Uniek aan CM is dat het koor en orkest allebei op maandagavond repeteren, zodat er een vast moment in de week is waarop heel de vereniging bijeenkomt. Traditioneel wordt de maandagavond afgesloten met een gezellige borrel.

Tournees en bijzondere concerten

CM gaat om het jaar op tournee. Komend jaar gaan we naar Freiburg, München en Praag! Voor meer informatie, klik hier. Wil jij mee? Stuur een mailtje naar buicie@collegiummusicum.nl 

In 2018 waren we in Bordeaux (Frankrijk), Bilbao en San Sebastian (Spanje). We hebben toen Psalm 42 van Mendelssohn en de symfonie no. 2 van Schumann uitgevoerd. 

In 2016 vierden we ons 80-jarig bestaan met een tournee naar Italië en Wenen, daar hebben we in totaal drie geweldige concerten neergezet, met stukken van onder andere Puccini en Hummel.

In maart hebben we om het jaar een project. Dan kunnen projectenleden zich ook alleen voor dit concert inschrijven. Afgelopen jaren zijn onder andere Haydn, Brahms en Elgar groots opgevoerd. In 2019 speelden we die Schöpfung van Haydn. Dit was tevens ook het afscheidsconcert van onze koor- en orkestdirigent Gilles Michels. Gilles heeft wel 25 jaar bij CM voor het koor gestaan. Ter gelegenheid van dit afscheid herschreef Jeppe Moulijn, onze orkestdirigent, het favoriete lied van Gilles om tot een werk geschikt voor grootkoor en orkest: September van Earth, Wind & Fire.

In 2017 was er het Elgar-project in samenwerking met het VU-koor uit Amsterdam. Brahms werd in 2015 opgevoerd in samenwerking met het koor van Krashna Musika, onze zustervereniging uit Delft. 

 

LAU_6670

CM, een gezellige vereniging

Bij CM voelt iedereen zich direct thuis! Wij zijn een open vereniging waar het makkelijk is om aan te sluiten. Het lidmaatschap van CM kan naar wens worden ingevuld. Deelname aan de vele activiteiten buiten de repetities is niet verplicht. Voor wie zich meer met de vereniging bezig wil houden heeft CM meer dan twintig commissies die altijd nieuwe leden kunnen gebruiken. Kortom, bij CM hoef je je niet te vervelen!

Wil je een keertje langs komen? Elke eerste drie weken in september en januari hebben wij open repetities. Duurt dat te lang voor je, mail dan naar bestuur@collegiummusicum.nl en vraag naar de mogelijkheden. 

0