Grootkoor

Collegium Musicum heeft een grootkoor van ongeveer 120 leden. Tijdens de repetities werken we aan muziek van het grootse War Requiem van Britten tot het intieme Ave Maris Stella van Bardos. Op de concertpagina vind je meer voorbeelden. Dit resulteert elk semester in twee concerten, waarop we meestal een groot werk met orkestbegeleiding en enkele kleinere a capella stukken uitvoeren.

Sinds maart 2019 staat het koor onder leiding van dirigent Gerrit Maas. Bij de repetities wordt hij op de piano ondersteund door onze repetitor David Dekker.

Programma

In december voeren we eerst onder andere de Chichester Psalms uit van de Amerikaanse componist Bernstein. De periode vanaf januari staat vervolgens in het teken van Die Schöpfung van Haydn, die we in maart op een feestelijk concert ten gehore brengen in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Daarna werken we toe naar een Russisch concert in juni, waar we St. John of Damascus van Tanejev uit zullen voeren.

Repetities

Het grootkoor repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.30. De repetities zijn in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.33. Kijk op de contactpagina hoe je hier komt. Naast de normale repetities is er elk semester een repetitieweekend.

0