Grootkoor

Collegium Musicum heeft een grootkoor van ongeveer 100 leden. Tijdens de repetities werken we aan muziek van het grootse War Requiem van Britten tot het intieme Ave Maris Stella van Bardos. Van de Chichester Psalms uit van de Amerikaanse componist Bernstein tot vier a capellawerken Quatre motets pour le temps de noël van Poulenc. Op de concertpagina vind je meer voorbeelden. Dit resulteert elk semester in twee concerten, waarop we meestal een groot werk met orkestbegeleiding en enkele kleinere a capella stukken uitvoeren.

Sinds maart 2019 staat het koor onder leiding van dirigent Gerrit Maas. Bij de repetities wordt hij op de piano ondersteund door onze repetitor David Dekker.

Programma

Kijk bij concerten wat CM in het verleden heeft uitgevoerd en wat we in de toekomst zullen uitvoeren. 

Lijkt het je leuk om met ons mee te zingen? Elke eerste drie weken van september en januari hebben we open repetities. Heb je vragen of wil je eerder een keer langs komen? Stuur dan een mailtje naar de Commissaris Koor: [email protected] 

Repetities

Het grootkoor repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.30. De repetities zijn in het Lipsius, een gebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.33. Kijk bij contact hoe je hier komt. Naast de normale repetities is er elk semester een repetitieweekend. Dat zal één of twee weken voor het concert plaatsvinden.