Grootkoor

Collegium Musicum heeft een grootkoor van ongeveer 100 leden. Tijdens de repetities werken we aan muziek van het grootse War Requiem van Britten tot het intieme Ave Maris Stella van Bardos. Van de Chichester Psalms uit van de Amerikaanse componist Bernstein tot vier a capellawerken Quatre motets pour le temps de noël van Poulenc. Op de concertpagina vind je meer voorbeelden. Dit resulteert elk semester in twee concerten, waarop we meestal een groot werk met orkestbegeleiding en enkele kleinere a capella stukken uitvoeren.

Sinds maart 2019 staat het koor onder leiding van dirigent Gerrit Maas. Bij de repetities wordt hij op de piano ondersteund door onze repetitor David Dekker.

Programma

In juni 2020 voeren we met het orkest de vier werken van Verdi Quattro pezzi sacri uit: Ave Maria, Stabat Mater, Laudi alla Vergine Maria en Te Deum. 

In december 2020 geven we een concert in het thema van de dood. Met het orkest voeren we Nänie van Brahms uit en Toward the unknown region van Vaughan Williams. Het orkest zal het Dodeneiland van Rachmaninoff en Danse macabre van Camille Saint-Saëns spelen. 

Lijkt het je leuk om met ons mee te zingen? Elke eerste drie weken van september en januari hebben we open repetities. Heb je vragen of wil je eerder een keer langs komen? Stuur dan een mailtje naar de Commissaris Koor: commissariskoor@collegiummusicum.nl 

 

Repetities

Het grootkoor repeteert elke maandagavond van 20.00 tot 22.30. De repetities zijn in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.33. Kijk op de contactpagina hoe je hier komt. Naast de normale repetities is er elk semester een repetitieweekend.

0