Kamerkoor

Naast het grootkoor heeft Collegium Musicum ook een kamerkoor. Op dit moment bestaat het uit zo’n 24 leden. Leden van het kamerkoor zijn eerst lid bij het grootkoor, maar zoeken daarnaast extra uitdaging. Die uitdaging kunnen ze bij het kamerkoor vinden. Het tempo van de repetities ligt dan ook hoger en de muziek is ingewikkelder. Het kamerkoor werkt gedurende het jaar aan veel verschillende stukken. Een deel daarvan wordt uitgevoerd op de concerten in december en juni, maar het kamerkoor heeft ook eigen concerten. Zo staat er jaarlijks een Bachcantate op het programma en is er in juni een apart kamerkoorconcert ter afsluiting. Gedurende het jaar zijn er meer projecten waar het kamerkoor aan deelneemt. Zo stond dit koor in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Voor de Leidse 3 Oktoberviering is er samengewerkt met de Marinierskapel der Koninklijke Marine onder leiding van Arjan Tien-du Toit.
Kijk 
hier voor een overzicht van recente concerten en programma’s.

Net als het grootkoor wordt het kamerkoor gedirigeerd door Gerrit Maas.

Voor de organisatie van kamerkoorrepetities en -concerten wordt het bestuur bijgestaan door de kamerkoorvertegenwoordigers.
Voor recente informatie over de projecten van het kamerkoor, volg het kamerkoor op Facebookpagina van het Kamerkoor.

Ensemble huren

Het kamerkoor is een groot ensemble en daarom ook in te huren voor allerlei gelegenheden. Neem hiervoor contact op met de kamerkoorvertegenwoordigers via [email protected] of via het contactformulier.

Repetities

Het kamerkoor repeteert elke maandagavond voorafgaand aan de grootkoorrepetitie, van 18.15 tot 19.45. De repetities zijn in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.33. Kijk op de contactpagina hoe je hier komt.

Het kamerkoor in juni 2023.