Orkest

Het symfonieorkest van Collegium Musicum houdt zich elk jaar bezig met tenminste twee grote projecten, één in het najaar en één in het voorjaar. Elk project wordt afgesloten met twee concerten. Het repertoire is gevarieerd, met alle muziekstijlen van barok tot modern. Zo hebben we de afgelopen jaren de Enigma-variaties van Elgar gespeeld maar ook de Tiende Symfonie van Sjostakovitsj en An American in Paris van Gershwin. Meer projecten vind je hier. Meestal bestaat een project uit een groot werk voor orkest en een stuk waarin we het grootkoor begeleiden.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn. Door zijn ambitie en inzet kunnen we elke keer weer een fantastisch concert neerzetten!

Programma

In juni 2020 spelen we de Symfonie no. 6 van Bruckner  en met het grootkoor de vier werken van Verdi, Quattro pezzi sacri.

In december 2020 spelen we Dodeneiland van Rachmaninoff en Danse macabre van Camille Saint-Saëns. Samen met het grootkoor spelen we Nänie van Brahms en Toward the unknown region van Vaughan Williams.

Wil je ook bij ons orkest komen spelen? Stuur een e-mail naar de Commissaris van het Orkest: commissarisorkest@collegiummusicum.nl of registreer via het auditieformulier.

Repetities

Het orkest repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 22.30. De repetities zijn in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.34. Kijk op de contactpagina hoe je hier komt. Naast de normale repetities is er elk semester een repetitieweekend. Kijk voor actuele informatie op het repetitieschema.

0