Orkest

Het symfonieorkest van Collegium Musicum houdt zich elk jaar bezig met tenminste twee grote projecten, één in het najaar en één in het voorjaar. Elk project wordt afgesloten met twee concerten. Het repertoire is gevarieerd, met alle muziekstijlen van barok tot modern. Zo hebben we de afgelopen jaren de Enigma-variaties van Elgar gespeeld maar ook de Tiende Symfonie van Sjostakovitsj en An American in Paris van Gershwin. Meer projecten vind je hier. Meestal bestaat een project uit een groot werk voor orkest en een stuk waarin we het grootkoor begeleiden.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn. Door zijn ambitie en inzet kunnen we elke keer weer een fantastisch concert neerzetten!

Programma

Kijk bij concerten om te zien wat CM in het verleden heeft uitgevoerd en in de toekomst zal spelen.

In het najaar zullen wij Ode to Death van Holst, Death on the Hills van Elgar, Danse Macabre van Saint-Saëns, Het Dodeneiland van Rachmaninov en Towards the Unknown Region van Vaughan Williams spelen. Voor de zomer 2024 staat Rakastava van Sibelius, Søvnen van Nielsen, Symfonie no. 6 van Sibelius en delen uit ‘Peer Gynt’ van Grieg op het programma. Voor de tournee in het voorjaar is het programma nog niet bekend.

Wil je ook bij ons orkest komen spelen? Elke eerste drie weken van september en januari hebben we open repetities. Heb je vragen of wil je eerder een keer langs komen? Stuur een e-mail naar de Commissaris van het Orkest: [email protected] of registreer via het auditieformulier.

Repetities

Het orkest repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 22.30. De repetities zijn normaal gesproken in het Lipsius, een gebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.34. Kijk bij contact hoe je hier komt. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje naar [email protected]! Naast de normale repetities is er elk semester een repetitieweekend. Dat zal in de maand voor het concert plaatsvinden.