Orkest

Het symfonieorkest van Collegium Musicum houdt zich elk jaar bezig met tenminste twee grote projecten, één in het najaar en één in het voorjaar. Elk project wordt afgesloten met twee concerten. Het repertoire is gevarieerd, met alle muziekstijlen van barok tot modern. Zo hebben we de afgelopen jaren de Enigma-variaties van Elgar gespeeld maar ook de Tiende Symfonie van Sjostakovitsj. Meer projecten vind je hier. Meestal bestaat een project uit een groot werk voor orkest en een stuk waarin we het grootkoor begeleiden.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn. Door zijn ambitie en inzet kunnen we elke keer weer een fantastisch concert neerzetten!

Programma

Ook het komende jaar staan ons prachtige programma’s te wachten. In december voeren we An American in Paris van Gershwin en Four Dances from ‘Rodeo’ van Copland uit, van januari tot maart werken we aan Die Schöpfung van Haydn en daarna brengen we in juni een Russisch programma ten gehore met onder andere de Vierde Symfonie van Tsjajkovski.

Repetities

Het orkest repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 22.30. De repetities zijn in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 2.34. Kijk op de contactpagina hoe je hier komt. Naast de normale repetities is er elk semester een repetitieweekend. Kijk voor actuele informatie op het repetitieschema.

0