Tournee

Buitenlandcommissie (de Buicie)

2018 belooft een memorabel jaar te worden. Niet alleen vanwege het WK voetbal, maar vooral omdat Collegium Musicum van 27 april tot en met 6 mei 2018 op tournee gaat! En dit jaar gaan we naar…
La France en España! Tijdens dit muzikale festijn zullen we rondtrekken door verscheidene steden op zoek naar muzikale perfectie (en genot), als middeleeuwse troubadours die op zoek zijn naar hun ware liefde, als Leidenaren op zoek naar 3 oktober. Gezamenlijk zullen we de klassieke muziek overdragen op de Franse en Spaanse bevolking, als nooit tevoren!

De tournee is een fantastisch evenement, waarop er altijd sprake van een heel sterke verbroedering (fraternité!). Of je nu tenor bent of alt, of je tweede viool speelt of dwarsfluit, op tournee waardeert iedereen elkaar voor de persoon die hij of zij is (égalité!). Daarnaast is er, tussen het keeltjes schrapen en violen stemmen door, ook heel veel tijd voor allerlei verrijkende activiteiten, zoals het bezoeken van steden en stranden, het opfietsen van bergen in de bloedhete zon en andere frivoliteiten. En dat allemaal zonder dat iemand je ook maar iets verplicht (liberté!). Én er is ook de mogelijkheid om te genieten van culturele lokale hoogtepuntjes, zoals de Spaanse tapas en flamenco; hopelijk worden onze mooie instrumenten niet beschadigd door de Spaanse toros… Afijn, een hoogtepunt in het CM-jaar dus! Oh ja, en we geven ook nog drie fantastische concerten!

De Buicie 2018 bestaat dit jaar uit 8 personen, namelijk Simon Toussaint (Praeses), Maaike Visser (Abactis), Aldert Prast (Quaestor), Hanna te Velde (Commissaris Koor), Lily Jalink (Commissaris Orkest), Lennart van Dijk (Commissaris PR), Aafko Boonstra (Commissaris Acquisitie) en Heleen Jalink (Commissaris Algemeen). Met z’n achten zullen wij trachten de aankomende tournee, met al onze krachten en machten, één van de meest gedenkwaardige te maken die CM zal kennen, zelfs al is het in het holst van de nachten (ja, ja, deze laatste rijm slaat nergens op, maar hee, we gaan op tournee!).

Voor alle vragen over de tournee: wij zijn herkenbaar aan de Bordeaux-rode vesten en baretten, die natuurlijk niet te missen zijn. Ook kun je ons altijd mailen: [email protected].

Wij hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij! We zullen, naarmate de tournee nadert, meer informatie verstrekken met preciezere details. Volg ons daarom ook op facebook: Buicie CM

Tot gauw, à bientôt, y hasta luego!

 

0