Voordekunst

De voorbereidingen voor de twee jaarlijkse tournee van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum zijn al in volle gang. Op 25 april vertrekken we met twee dubbeldekkers vol muzikanten richting Slovenië. We hopen dan ook met de hele vereniging tot en met 4 mei op tournee te gaan. De tournee is een activiteit die georganiseerd wordt door de buitenlandcommissie. In 2012 waren de bestemmingen van de tournee Frankrijk en Spanje, en hebben we concerten gegeven in onder andere Zaragoza en Barcelona. In 2014 zullen we afreizen naar Slovenië en Kroatië om daar drie concerten te geven. De eerste twee concerten zullen plaatsvinden in Ljubljana en we sluiten de tournee af met een concert in de prachtige kathedraal van Pula. Tijdens de reis van Ljubljana naar Pula zullen we nog een bezoek brengen aan Zagreb. Het kamerkoor zal hier zingen tijdens een mis.

We zullen een prachtig en ambitieus Brits programma ten gehore brengen, met werken van onder andere Jonathan Wilcocks, Benjamin Britten en Vaughan Williams. Deze tournee biedt de leden van Collegium Musicum de mogelijkheid om relatief onbekende werken van deze componisten uit te voeren.

Daarnaast is de tweejaarlijkse tournee van groot belang voor de onderlinge band van de leden. Door tien dagen samen op te trekken zullen de nieuwe leden snel geïntegreerd worden in de vereniging en zullen er nieuwe vriendschappen gevormd worden. Dit bevordert de band met de vereniging en daarmee de continuïteit en de kwaliteit van Collegium Musicum.

Er komt veel bij kijken om een tournee te kunnen bekostigen. De leden betalen zelf een ledenbijdrage, maar met dit bedrag zijn we er nog niet. We hebben ook uw hulp nodig om de tournee te kunnen realiseren. Er staat natuurlijk een tegenprestatie tegenover een donatie, deze kunt u vinden aan de rechterkant van de pagina. De eerste persoon die €500 stort krijgt een huiskamerconcert van twee uur met een gevarieerd programma, uitgevoerd door meerdere leden van Collegium Musicum.

We hopen, mede dankzij uw hulp, om van de tournee een ervaring te maken die de leden van Collegium Musicum niet snel zullen vergeten.

Klik hier om de tournee van Collegium Musicum via voordekunst te steunen.

0